LÉGZÉSTÉR

 

 

 

 

Manapság a felnőttekkel nagyon ritkán történik meg az, hogy teljesen el tudják magukat engedni. Ebben segít a transztánc. Megszakítja az állandó gondolatfolyamot és a jelenbe helyezi a táncolót.

Először Vivation technikával ráhangoló légzést végzünk.Ez egy gyengédebb, a szervezet számára kevésbé megerőltető légzésmódszer a transzállapot elérésére. Könnyen megtanulható és végezhető. Transzállapotban pedig a tudat amúgy számunkra ismeretlen részei is elérhetőek. A transztáncon való részvételhez nem kell ismerni ezt a technikát, én vezetem a ráhangoló légzést, csak követni kell.

Utána pedig ritmikus, erőteljes zenére táncolunk bekötött vagy becsukott szemmel. A test önkéntelen mozdulatai felerősítik és felszínre hozzák azokat az eltemetett érzéseket, blokkokat, amelyeket magunkban hordozunk. A mozgás során a bemerevedett izmok, ízületek kilazulnak, szinte észrevétlenül, mert a zenére figyelünk.
Mezítláb vagy zokniban táncolunk. Nem kell semmi bonyolult koreográfiára gondolni, egyszerűen csak mozgunk, ahogy a ritmus késztet rá. Néha csak rázkódás, vagy egyszerű lépegetés is elég. A végén egy relaxációs szakaszban beépítjük a feljött érzéseket, tapasztalatokat. A feljövő információkkal, érzésekkel, képekkel tovább dolgozhatunk egyéni légzésterápia keretén belül.

Kényelmes öltözék szükséges. Hozz magaddal egy kendőt a szembekötéshez, innivalót és polifoamot.
A folyamaton való részvétel ellenjavallt: áldott állapot, szív- és érrendszeri betegségek, fokozottan magas vérnyomás, bizonyos pszichiátriai betegségek, friss műtét vagy törés, akut fertőző betegség, epilepszia esetén.


FACEBOOK OLDALAM

ÁRAK

Egyéni foglalkozás: 7.000 Ft
Transztánc: 3.000 Ft/fő/alkalom ( ha hozol magaddal valakit, mindkettőtöknek 2.500 Ft/alkalom)
Egész napos tanfolyamokról, illetve egyéb alkalmakról az eseményeknél találsz információt.

ESEMÉNYEK

 LÉGZÉSTÉR © 2019 Nádas-Szegfy Szonja

nadas web design f up

Please publish modules in offcanvas position.